Konkurs – artiklar

LB-hus ledning
Foto: Peter Åklundh

Måste säga att Kristianstadsbladet är en riktigt klippa på att få fram information och artiklar om LB-hus. Ett stort tack till deras Bromölla-redaktion är nog på sin plats.

LB-Hus går i konkurs
LB-Hus i Bromölla går i konkurs. Rekonstruktionen misslyckades. Det fanns lösningar på gång men inga av dessa lyckades man ro i hamn. LB-Hus har drygt 200 anställda.

Hammarstedt: Det är för jävligt
Bromöllas kommunalråd verkar tagen av beskedet att LB-Hus går i konkurs. – Det är riktigt allvarligt för oss och för närområdet, säger han.

Facken togs på sängen
Även om det legat i luften var det många som överraskades av att ledningen för LB-Hus ger upp och begär företaget i konkurs. Inte minst de fackliga företrädarna. De var lika ovetande som de anställda inför informationsmötet på torsdagseftermiddagen.

Jag fortsätter leta information under dagen och uppdaterar bloggen om jag hittar något.

Uppdatering:

Hittade en liten artikel på E24.

LB-Hus går i konkurs
LB-Hus i Bromölla med omkring 200 anställda går i konkurs. Den 20 januari beviljades företaget rekonstruktion och under fredagen skulle en preliminär rekonstruktionsplan lämnas in. Så blir det inte, skriver lokala medier

Uppdatering:

Fler artiklar.

LB-Hus går i konkurs – DN
LB-Hus i konkurs – Byggahus.se
LB-Hus begärs i konkurs – BLT
LB-Hus går i konkurs – GP
LB-Hus går i konkurs – HD

Annonser

2 tankar om “Konkurs – artiklar

  1. Det bör väl inte vara så stort nyhetsvärde i att alla småhusbyggare har tagit ut för högt pris på sina produkter och därmed blivit av med köpare – eller hur?
    Med lite mer modästa priser så kan man säkert även i dag sälja småhus, om kommunerna släpper till tomtmark till ett generösare pris än i dag. (detta gäller även kommunernas pris på infrastrukturernas kostnader till tomtgräns).
    Men att man på ”hemnet” kan få se någon form av ”egna hem” som består av två manskapsbodar uppe på varandra, och kostar över 4 mille i grövre Norrland – då ballar man ur.
    Håkan Larsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s