Besök av tomten

Nej, inte den skäggiga gubben som flyger runt med renar och delar ut paket. Tomten som vår grund skulle börjat gjutas på för två veckor sedan och som egentligen skulle varit stomrest om en dryg vecka. Vädret var så fint idag att man kunde inte göra annat än att gå ut och gå en runda. Vi hamnade till slut vid tomten för att inspektera ägorna och kunde snabbt konstatera att de såg ut ungefär som när vi var där förra gången, fast med lite mindre snö. Det var en uppfriskande promenad i alla fall.

Tomten

De stenarna jag sitter på och vid, hade Kristina stort möda med att gräva upp ur marken i höstas. Hon tänkte spara dem och använda för någon form av dekoration när huset är klart. I bakgrunden ser ni ett annat LB-Hus Classic 135 som lyckades bli klart för någon månad sedan. Mellan vår tomt och det huset är det fortfarande tre osålda tomter.

Sökte på nätet idag för fler nyheter angående LB-Hus konkurs och hittade en artikel i Helsingborgs Dagblad.

Parkbyn fortsätter växa trots konkurs
Det står klart sedan en vecka att Bromöllabaserade hustillverkaren LB-hus gått i konkurs. Företaget drivs vidare av en konkursförvaltare men för de husbyggare som valt LB-hus innebär det att de kan tvingas byta entreprenör.

Hittade även ett intressant debattinlägg på SVT.se av mannen som skriver ekonomibloggen Cornucopia.

”Börja amortera istället för att gnälla på din boränta”.
Reporäntan styr inte bolåneräntorna. Det är förståeligt att man med belånad bostad kan bli upprörd över att bolåneräntorna inte sjunker när Riksbanken sänker sin reporänta, men denna upprördhet bygger på en missuppfattning. Glädjande nog så kan bolåntagare själva påverka sin situation.

Jag kan bara hålla med honom om att bästa sättet att minska räntan är genom att amortera och det har jag skrivit om flera gången innan på bloggen, speciellt när jag föreslår amortering istället för skyhöga kontantinsatser.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s