Uppköp av LB-hus?

Hittade via Byggahus.se denna artikeln i Sydsvenskan.

Flera intressenter har lagt bud på LB-Hus
I mitten av februari kom beskedet att LB-Hus gått i konkurs och tvåhundra personer förlorat ­jobbet.Nu har flera intressenter lagt bud på företaget.– Det finns inga ­garantier, men det finns hopp, säger konkurs­förvaltaren Mikael ­Kubu.

Lite tråkigt att man ska få denna informationen via media. Just nu är det 3-4 veckor sedan vi sist hörde något från konkursförvaltaren.

Hursomhelst håller vi så många tummar vi kan för att det ska gå vägen.

Annonser

3 tankar om “Uppköp av LB-hus?

  1. Mitt tips; Verksamheten kommer att drivas vidare som kontraktstillverkning (legotillverkning) i fabrikslokalerna. 25 personer återanställs. Konstruktionskontoret avvecklas. Det lilla av entreprenadverksamheten som återstår säljs ut liksom orderstock och mark. Min motivering är ogynnsamma förhållanden på småhusmarknaden med överkapacitet och att företaget tappat så gott som all kompetens det senaste året.

  2. Jag tror inte någon småhusfabrikant är intresserad av produktionslokalerna pga egen överkapacitet. Däremot finns andra aktörer, finasiellt starka över tid, inom branchen som inte har egen produktionskapacitet. Tyvärr är dessa inte verksamma inom styckehussektorn.
    Dessutom någon som kan tänkas göra entré? En annan intressant fråga är intresset av övertagandet av orderstocken. Prissättningen senare år har varit pressad mht rådande marknad. Hur mycket täcker färdigställandegarantin av eventuell merkostnad? Vilka klarar av en totalentreprenad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s